Σπυρίδων Κωστόπουλος

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.)

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

skostopoulos@uniwa.gr

Τηλέφωνο

+30 210 538 7305

Ο Σπύρος Κωστόπουλος αποφοίτησε ως Μηχανικός Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το ομώνυμο Τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας το 2000. Το 2004 έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο στη Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής από το Διεθνές Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ιατρική Φυσική με συνδιοργάνωση του τμήματος Ιατρικής και του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2009.
Σήμερα είναι Αναπληρωτής Kαθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο γνωστικό αντικείμενο της Ψηφιακής Ανάλυσης Ιατρικής Εικόνας. Επίσης, έχει διδάξει επί σειρά ετών σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΠΑΔΑ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών στα αντικείμενα της επεξεργασίας και ανάλυσης ιατρικής εικόνας καθώς και των συστημάτων υποστήριξης ιατρικής απόφασης και αναγνώρισης προτύπων.
Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ανάλυση πρωτεομικών σημάτων με υποτροφία από το ΙΚΥ. Έχει εργαστεί ως κύριος αλλά και συνεργαζόμενος ερευνητής σε διεθνή και εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και δείκτη απήχησης και περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές. Το επιστημονικό του έργο έχει λάβει περισσότερες από 500 ετεροαναφορές.
Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει τομείς όπως η επεξεργασία και ανάλυση ιατρικών και βιολογικών δεδομένων, η ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης ιατρικής απόφασης, η μηχανική μάθηση και η βιοπληροφορική. Είναι επιβλέπων/συνεπιβλέπων σε προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές στα αντίστοιχα πεδία.