Ευαγγελία Κάραλη

qode interactive strata

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

ekarali@uniwa.gr

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα όπως: Υγειοφυσική, Ιατρική Φυσική, Βιοηλεκτρονική και Βιολογία, τα οποία τη βοήθησαν σημαντικά να αποκτήσει πολύ καλές γνώσεις στον τομέα της Ιατρικής Φυσικής και έστρεψαν το ενδιαφέρον της στη Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στη Βιοϊατρική Τεχνολογία ασχολήθηκε με διάφορους κλάδους της Ιατρικής Πληροφορικής, όπως η ασφάλεια στην Τηλεϊατρική και η επεξεργασία ιατρικής εικόνας. Επίσης μελέτησε ειδικευμένα απεικονιστικά συστήματα όπως οι CCD κάμερες και τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μικροσκόπια.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στα Συστήματα Αυτοματισμού ασχολήθηκε με τομείς όπως ο Αυτοματισμός στην Παραγωγή, Ψηφιακά Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Ευφυή Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου, Προσωμοίωση (matlab) Ρομποτικών Διατάξεων, Ανίχνευση βλαβών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, CAD, Τεχνολογίες Αισθητήρων, Προγραμματισμός πραγματικών ρομποτικών διατάξεων, Έξυπνα Υλικά. Επίσης μελέτησε τις Διεργασίες και Τεχνικές Αντιρρύπανσης που αποτελεί τομέα με έντονο και επίκαιρο ερευνητικό έργο.

Η διδακτορική της διατριβή έχει σαν κεντρικό θέμα την τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (Positron Emission Tomography-PET). Ασχολήθηκε με την προσομοίωση ενός πρωτότυπου συστήματος PET ικανό για απεικονίσεις μικρών ζώων και έκανε μια συγκριτική μελέτη υπαρχόντων επαναληπτικών αλγορίθμων ανακατασκευής δεδομένων από το συγκεκριμένο σύστημα. Η συγκριτική αξιολόγηση κατέληξε στην εισαγωγή ενός νέου επαναληπτικού αλγορίθμου του IS-WLS (Image Space Weighted Least Squares).

Η γενική ερευνητική της δραστηριότητα προσανατολίζεται στη μελέτη και προσομοίωση των διαφόρων απεικονιστικών συστημάτων της Πυρηνικής Ιατρικής, δηλαδή τομογραφικά συστήματα SPECT και PET. Η έρευνά της έως τώρα εστιάζεται σε μεθόδους επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων από τα συγκεκριμένα απεικονιστικά συστήματα, όπως μέθοδοι διόρθωσης της σκέδασης, μέθοδοι διόρθωσης εξασθένισης και κυρίως τεχνικές ανακατασκευής της εικόνας της χωρικής κατανομής του ραδιοφαρμάκου από το σύνολο των δεδομένων προβολών που συλλέγουν τα απεικονιστικά συστήματα της Πυρηνικής Ιατρικής.