Ψηφιακή υπογραφή

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΑ.Δ.Α.:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την ανάρτηση των εργασιών των φοιτητών στο Ιδρυματικό Αποθετήριο “Πολυνόη” απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μπει οι έγκυρες ψηφιακές υπογραφές.  

Α. Οι ψηφιακές υπογραφές μπαίνουν στην τελική έκδοση του κειμένου της πτυχιακής/διπλωματικής/μεταπτυχιακής και διδακτορικής διατριβής, που ήδη συμπεριλαμβάνει τη δήλωση συγγραφέα και ότι άλλο χρειάζεται. Μετά την υπογραφή δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση του εγγράφου, επειδή ακυρώνονται όλες οι ψηφιακές υπογραφές. Αυτό πρέπει να το τονίζετε στους φοιτητές σας για να μην ταλαιπωρούνται. 

Β. Όταν κάνετε κλικ στις Ιδιότητες (Properties) της Ψηφιακής σας Υπογραφής και δείτε οποιοδήποτε από τα παρακάτω μηνύματα, τότε η υπογραφή σας δεν είναι έγκυρη:  

  • Signing time is from the clock on the signer’s computer (δηλαδή δεν έχει χρονοσήμανση, Timestamp). 
  • Signature validity is Unknown.  
  • Error during signature verification. κλπ

Για να είναι οι ψηφιακές υπογραφές έγκυρες και με χρονοσήμανση (Timestamp) θα πρέπει οπωσδήποτε ο Η/Υ σας να έχει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την ψηφιακή υπογραφή. Επίσης θα πρέπει ή να υπογράφετε από υπολογιστή που είναι εντός του ΠΑΔΑ (συνδεδεμένος στο δίκτυο του ΠΑΔΑ)  ή αν είστε εκτός ΠΑΔΑ θα πρέπει να συνδεθείτε με το VPN (ακαδημαϊκή σύνδεση στο διαδίκτυο) πριν την υπογραφή σας. Για οποιοδήποτε θέμα ρυθμίσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Γραφεία Ψηφιακής Υπογραφής (https://www.uniwa.gr/psifiaki-ypografi/)

Επίσης όλοι οι καθηγητές όπως και οι φοιτητές μπορούν να έχουν ψηφιακή υπογραφή τύπου Α (σε token) ή τύπου Β (μόνο software). 

Γ. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ως επιβλέπων θα πρέπει να ελέγχετε τη δήλωση συγγραφέα για την περίπτωση που ο φοιτητής σας αιτείται χρονικό αποκλεισμό της πρόσβασης στην εργασία του (embargo). Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψετε ψηφιακά στη δήλωση συγγραφέα δίπλα στην υπογραφή του φοιτητή. Με αυτόν τον τρόπο συναινείτε με το χρονικό περιορισμό  που επιθυμεί ο φοιτητής σας και ενημερώνεται το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, ότι γνωρίζετε και συμφωνείτε με το παραπάνω embargo. Επισημαίνουμε ότι οι περιπτώσεις χρονικού αποκλεισμού της πρόσβασης είναι συγκεκριμένες και περιγράφονται στις πολιτικές του Ιδρυματικού Αποθετηρίου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο Υπηρεσίας Ψηφιακής Υπογραφής (digisign@uniwa.gr):

Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω:  

κ. Βύρων Μπότσης, 210-5385165  

Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα:  

κ. Νάσος Στεργιόπουλος, 210-5381800

Πανεπιστημιούπολη Αθηνών:  

κα Μαγδαλένα Σπύλκα, 213-2010137, 210-5387060

ή 
με τις  Βιβλιοθήκες Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής:

Βιβλιοθήκη Άλσους Αιγάλεω (repositorylib1@uniwa.gr):

κα Χριστίνα Μπάφα, 210-5385710   

κα Δέσποινα Φυντάνογλου, 210-5385133   

Βιβλιοθήκη Αρχαίου Ελαιώνα (repositorylib2@uniwa.gr):

κα Ζαφειρία Koυρκουτά, 210-5381037   

κ. Βασίλειος Βασιλόπουλος, 210-5381156 

Βιβλιοθήκη Αθηνών (repositorylib3@uniwa.gr):  

κα Μαρία Μαρινοπούλου, 2132010092

κα Ζαφειρία Κουρκουτά, 210-5381037   

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία.   

Βιβλιοθήκες Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής