09-10.12.2021 – Επίσκεψη Erasmus του Αναπλ. Καθηγητή Δ. Γκλώτσου στο Πολυτεχνείο του Πόρτο, Πορτογαλία

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

09-10.12.2021 – Επίσκεψη Erasmus του Αναπλ. Καθηγητή Δ. Γκλώτσου στο Πολυτεχνείο του Πόρτο, Πορτογαλία

9 Δεκεμβρίου 2021 - 10 Δεκεμβρίου 2021

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δ. Γκλώτσος του Τμήματός μας επισκέφθηκε την Engineering School του Πολυτεχνείου του Πόρτο της Πορτογαλίας, στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος μας και του Πολυτεχνείου του Πόρτο, μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, που διήρκησε από τις 9 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021, ο κ. Γκλώτσος πραγματοποίησε δύο διαλέξεις, με τίτλους:

  • “Decision Support Systems in COVID-19”
  • “Deep learning for image-to-image translation in pre-clinical studies”

Επίσης, παρουσιάστηκε στους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Πολυτεχνείου το νέο αγγλόφωνο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής με τίτλο “Biomedical Engineering and Technology”, που θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν προοπτικές για την περαιτέρω εκπαιδευτική και επιστημονική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν:

  • Η πορεία του εν εξελίξει ερευνητικού προγράμματος αναγνώρισης φωνής σε ασθενείς με σχιζοφρένεια στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του ΠΑΔΑ, του Πολυτεχνείου του Πόρτο και του νοσοκομείου “Δρομοκαΐτειο”
  • Η δυνατότητα συνεπίβλεψης διδακτορικών διατριβών
  • Η ενσωμάτωση Καθηγητή του Πολυτεχνείου του Πόρτο από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του άδειας (sabbatical)
  • Η συμμετοχή καθηγητών από το Πολυτεχνείο του Πόρτο στην διδασκαλία μαθημάτων στα πλαίσια του νέου αγγλόφωνου Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής με τίτλο “Biomedical Engineering and Technology”

Λεπτομέρειες

Αρχή:
9 Δεκεμβρίου 2021
Τέλος:
10 Δεκεμβρίου 2021
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Τηλέφωνο:
+30 210 538 5303
Email:
bme@uniwa.gr
Ιστότοπος:
https://bme.uniwa.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Politécnico do Porto
Rua Dr. Roberto Frias
Porto, 4200-465 Πορτογαλία
+ Χάρτης Google
Ιστότοπος:
https://www.ipp.pt/education/courses/degree/isep/220