Σεμινάριο βασικής χρήσης εφαρμογών γραφείου σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές / *ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ*

Σεμινάριο βασικής χρήσης εφαρμογών γραφείου σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές / *ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ*

Το Εργαστήριο Επεξεργασίας Ιατρικού Σήματος και Εικόνας του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο βασικής χρήσης εφαρμογών γραφείου σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στο σεμινάριο θα γίνει παρουσίαση της βασικής χρήσης των λειτουργικών συστημάτων Microsoft Windows και MacOS, καθώς και μερικών από τις βασικότερες εφαρμογές γραφείου, όπως επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Word 365, Pages), υπολογιστικών φύλλων (Microsoft Excel 365, Numbers) και δημιουργίας παρουσιάσεων (Microsoft PowerPoint 365, KeyNote).

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και η παρακολούθησή του είναι ελεύθερη από οποιοδήποτε μέλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε όποτε επιθυμεί, και να παρακολουθήσει όσες διαλέξεις του σεμιναρίου επιθυμεί.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 10 ώρες και θα διεξαχθεί σε 5 συνεδρίες μέσω MS Teams. Η παρακολούθησή του είναι ελεύθερη μέσω εγγραφής στην ομάδα MS Team με ονομασία “Σεμινάριο βασικής χρήσης εφαρμογών γραφείου σε Η/Υ”, με κωδικό εγγραφής u2axs4j.

Σημείωση: Για εγγραφή σε ομάδα με χρήση κωδικού, ανοίξτε το MS Teams, επιλέξτε Teams από το κατακόρυφο μενού ώστε να εμφανιστούν όλες οι Ομάδες σας (αν δεν εμφανίζονται όλες, επιλέξτε “All Teams / Όλες οι Ομάδες” πάνω αριστερά), μετά επιλέξτε “Join or create team / Εγγραφή ή δημιουργία ομάδας” πάνω δεξιά, και στη συνέχεια γράψτε τον κωδικό στην επιλογή “Join a team with a code / Εγγραφή σε ομάδα με κωδικό” και επιλέξτε από κάτω “Join team / Εγγραφή στην ομάδα“.

Το Εργαστήριο Επεξεργασίας Ιατρικού Σήματος και Εικόνας ευχαριστεί τους εισηγητές του σεμιναρίου για την προσφορά τους, καθώς πιστεύουμε ότι το σεμινάριο θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια, ειδικά προς τους φοιτητές προς τους οποίους κυρίως απευθύνεται.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, 12:00 – 14:00
Εισαγωγή στο Microsoft Word
Εισαγωγή στην έννοια της επεξεργασίας κειμένου με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Εισηγητής: Αντώνιος Γλαμπεδάκης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στον τομέα της Πληροφορικής

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, 12:00 – 14:00
Εισαγωγή στο Microsoft Excel
Εισαγωγή στην έννοια της χρήσης υπολογιστικών φύλλων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Εισηγητής: Αντώνιος Γλαμπεδάκης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στον τομέα της Πληροφορικής

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, 14:00 – 16:00
Εισαγωγή στο Microsoft PowerPoint – Συμβουλές για μια επιτυχημένη παρουσίαση
Εισαγωγή στη χρήση της εφαρμογής παρουσιάσεων Microsoft PowerPoint. Συνοδεύοντας τον προφορικό λόγο με εικόνα: Συμβουλές για μια επιτυχημένη παρουσίαση. Τα συνηθέστερα λάθη και ορισμένες δυνατότητες του PowerPoint που σπάνια αξιοποιούνται. Το Web 2.0 εργαλείο παρουσιάσεων “Prezi”.
Εισηγητής: Δημήτριος Παναγιώτου, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ83, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, 14:00 – 16:00
Εισαγωγή στο λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows
Εισαγωγή στα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών. Εισαγωγή στη χρήση των Windows. Περιήγηση στο σύστημα αρχείων των Windows. Επιλογή, δημιουργία, διαγραφή φακέλου. Αναζήτηση αρχείων. Μικροεφαρμογές ενσωματωμένες στα Windows.
Εισηγητής: Δημήτριος Παναγιώτου, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ83, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, 12:00 – 14:00
Εισαγωγή στο λειτουργικό σύστημα MacOS
Εισαγωγή στη χρήση του MacOS. Το σύστημα αρχείων του MacOS. Επιλογή, δημιουργία, διαγραφή φακέλου. Αναζήτηση αρχείων. Εγκατάσταση εφαρμογών. Χρήση εφαρμογών επεξεργασίας κειμένου Pages, υπολογιστικών φύλλων Numbers και παρουσιάσεων KeyNote.
Εισηγητής: Παναγιώτης Κορκίδης, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής