Ερευνητική μελέτη με συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος στην Καθημερινή της Κυριακής

Ερευνητική μελέτη με συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος στην Καθημερινή της Κυριακής

Στο φύλλο της 20ης Σεπτεμβρίου 2020 της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής δημοσιεύτηκε παρουσίαση της ερευνητικής μελέτης με τίτλο “Εθισμός στο αλκοόλ” η οποία διενεργήθηκε υπό την καθοδήγηση του Ομότιμου Καθηγητή Μιχαήλ Γλαμπεδάκη με συνεργάτες του και την ενεργό συμμετοχή ομάδας φοιτητών του Τμήματός μας για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων.

Η μελέτη αποτελεί το πρώτο μέρος μιας σειράς μελετών σχετικών με τον εθισμό στους νέους (“Εθισμός στο αλκοόλ”, “Εθισμός σε καπνικά προϊόντα”, “Εθισμός σε τυχερά παιγνίδια”, “Εθισμός σε ηλεκτρονικές συσκευές”) και έχει δημοσιευτεί σε σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) σε ανακοίνωση των Πανεπιστημιακών Διαλόγων του ΠΑ.Δ.Α. (https://dialogoi.uniwa.gr/feng/ereyna-kai-meleti-gia-ton-ethismo-ton-neon/), ενώ τρεις νέες ερευνητικές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα δημοσιευτούν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (“Πρόωρη εγκατάλειψη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, “Βία και εκφοβισμός στην Ελλάδα” και “Εθισμός στα ναρκωτικά”).

Το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας: https://www.kathimerini.gr/society/561085510/epafi-me-to-alkool-prin-apo-ta-10-eti/ 

Η σειρά των μέχρι στιγμής δημοσιευμένων μελετών: