Εκπαιδευτική μελέτη για την πανδημία COVID-19 στην Ελλάδα – 1ο μέρος

Εκπαιδευτική μελέτη για την πανδημία COVID-19 στην Ελλάδα – 1ο μέρος

Ως εφαρμογή του μαθήματος Μαθηματικών του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής διεξήχθη, υπό την καθοδήγηση του Ομότιμου Καθηγητή Μιχάλη Γλαμπεδάκη και με συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος, μεγάλη πανελλαδική έρευνα (με 6.506 συμμετοχές) για την πανδημία του ιού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα και την αντιμετώπισή της από την Ελληνική κοινωνία. Η έρευνα, η συγκέντρωση των δεδομένων της οποίας διήρκεσε από τις 12 έως τις 27 Δεκεμβρίου 2020, πληροί όλες τις μαθηματικές προϋποθέσεις με επίπεδο εμπιστοσύνης 99% και διάστημα εμπιστοσύνης ±1,71.

Ακολουθεί το πρώτο μέρος της μελέτης, COVID-19: Η Αντίδραση της Ελληνικής Κοινωνίας – Ο Εμβολιασμός:

 
Τα ευρήματα της έρευνας είναι ενδιαφέροντα τόσο για τους απλούς πολίτες που αγωνιούν για την εξέλιξη της κατάστασης όσο και για τους επιστήμονες και πολιτειακούς παράγοντες που ασχολούνται με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς επίσης και για ερευνητές που αναζητούν πρωτογενή σχετικά στοιχεία.

Οι μελέτες και τα στοιχεία σε όλες τις μορφές τους είναι ελεύθερες προς χρήση εν μέρει ή εν όλω, χωρίς ιδιαίτερη άδεια, μόνο με την αναγραφή του Τμήματος και των δημιουργών της.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και επεξήγηση μπορείτε να επικοινωνήσετε τον υπεύθυνο Ομότιμο Καθηγητή Μιχάλη Γλαμπεδάκη (mglamb@uniwa.gr).


Δημοσίευση της μελέτης στον ηλεκτρονικό τύπο: